- Zapraszamy do naszego ośrodka leżącego w sercu Wielkich Jezior Mazurskich na zachodnim brzegu jeziora Niegocin, w miejscowości Wilkasy – przedmieściu Giżycka – prezentację swojego sposobu na życie rozpoczyna Eulalia Paszkiewicz, współwłaścicielka Ośrodka Agromargot i Kuchnii Regionalnej, które prowadzi razem z mężem, Andrzejem Paszkiewiczem. Wilkasy to miejsce od lat wyjątkowe, oferujące mnóstwo atrakcji turystycznych, w tym – dwa najnowocześniejsze porty jachtowe, hale sportowe, kryty basen, kąpielisko z plażą, amfiteatr, wypożyczalnie sprzętu wodnego i sportowego, konie i wiele innych.

Article 12087749 461046274079970 908171024438895536 o

Ośrodek Agromargot zapewnia 44 miejsca noclegowe o standardzie hostelowym – wszystkie z pełnym węzłem sanitarnym i tv. Na miejscu jest ognisko, grill z wędzarnią, miejsca do biesiadowania, plażowania, sauna, plac zabaw, dwa parkingi i oczywiście wspaniała atmosfera, którą gospodarze wraz z obsługą przekazują gościom, podczas codziennych spotkań, a także przy ognisku wraz z degustacją mazurskich potraw gospodyni i nalewek gospodarza.

- Od lat organizujemy pobyty grup z różnymi ciekawymi atrakcjami. Oferujemy ciekawe wycieczki, rejsy statkiem, jachting i sporty motorowodne. Największym zainteresowaniem cieszą się młodzieżowe obozy sportowe różnych dyscyplin. Po pobytach u nas zespoły z Koszalina, Wąbrzeźna i Szczecina zdobywały tytuły Mistrza Polski w piłce ręcznej – opowiada Eulalia Paszkiewicz.

Największą atrakcją Ośrodka jest Kuchnia Regionalna – restauracja na jego terenie, czyli „oczko w głowie” gospodyni Eulalii Paszkiewicz, prezesa Mazurskiej Akademii Smaku, propagatorki tradycyjnej kuchni mazurskiej, jurorki konkursów kulinarnych. Restauracja jest członkiem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Z roku na rok powiększa się i wzbogaca swoją coraz bardziej ciekawą ofertę. Potrawy serwowane przez Kuchnię Regionalną zdobyły szereg nagród w konkursach kulinarnych i cieszą się uznaniem gości.

Od lat przebojami są przygotowywane wyłącznie przez gospodarza kartacze mazurskie, jak również rosół z węgorza z pasztecikami z wędzonym szczupakiem, farszynki, kuch z kwiatami akacji, pierogi mazurskie, czyli dzyndzałki. – Przepyszny smak i zapach naszej słoniny (Nagroda Ministra Rolnictwa i Złoty Medal Targów Regionalia – Warszawa 2016), wędzonej w prawdziwej wędzarni opalanej różnymi gatunkami drewna jest znany w całym kraju – dodają właściciele.

Gospodarze wraz z Mazurską Akademią Smaku od czterech lat organizują Rejsy Po Mazurskich Smakach. W tym sezonie startują z ciekawą ofertą – Smakowanie Mazur.

Ośrodek Agromargot oraz Kuchnia Regionalna zdobyły drugie miejsce w plebiscycie portalu produkty-lokalne.pl na tegorocznych „Regionaliach” w Warszawie. Serdecznie gratulujemy!

Więcej informacji znajdziecie na: http://www.facebook.com/agromargot/

Zobacz także
Thumb konopieimg 1261
Z natury najlepsze ☺
Thumb maxresdefault
Spółdzielnia Mleczarska „Michowianka” - Twarożek...
Thumb o nas
Galicja - wielopokoleniowa tradycja wytwarzania ...

Nie ma możliwości komentowania tego artykułu