Przeprowadziliśmy dziś na targach Regionalia plebiscyt na najlepszego, wystawcę. Wybraliśmy trzech wystawców, którzy szczególnie przypali do gustu naszej komisji.

Article img 4947

Kryteria jakie braliśmy pod uwagę to:
1. Lokalność produktu, czyli jego relatywnie ograniczony zasięg terytorialny
2. Pasja, z jaką wystawca mówi o swoim produkcie
3. Wygląd stoiska
4. Produkt: jego walory smakowe, opakowanie

Każde z tych kryteriów zostało ocenione w skali od 1 do 10 przez dwóch członków naszej komisji.

Trzecie miejsce zajęła Pani Agnieszka Beata Piętka produkująca sery zagrodowe. Pani Agnieszka z prawdziwą pasją opowiada o swoich produktach, a jej stoisko i estetyka produktów są wyjątkowe.

Drugie miejsce zajęli państwo Eulalia i Andrzej Paszkiewiczowie, prowadzący ośrodek Agromargot na Mazurach. Są nie tylko producentami unikalnych produktów ( własnoręcznie zbierane ulęgałki, suszona skórka z gruszek ), ale też organizują imprezy i rejsy połączone z degustacją potraw mazurskich.

Pierwsze miejsce zajęły Królowe Cytrynowe – Bogusłąwa i Karolina Schubert prowadzące produkcję konfitur z… cytryn – dwie siostry w charakterystycznych wiankach.

Gratulujemy!

Zobacz także
Thumb 7327 920
Masarnia Cekcyn – szynka wiejska wędzona
Thumb zrzut ekranu 2017 09 23 o 20.16.14
Wielkopolska podczas Targów Smaki Regionów
Thumb img 3328
Czosnek Latowicki - smak, zdrowie i tradycja!

Nie ma możliwości komentowania tego artykułu