Masarnia, która zlokalizowana jest w centrum Borów Tucholskich działa od 1965 roku. Firma zajmuje się produkcją tradycyjnych wędlin, które nie zawierają środków konserwujących i wzmacniaczy smaków, a do ich przygotowania wykorzystuje tylko naturalne przyprawy: majeranek, sól, pieprz, czosnek oraz gorczycę.

Article 7327 920
fot. Masarnia Cekcyn

Surowcem do produkcji cekcyńskich wyrobów są półtusze pochodzące z okolicznych gospodarstw zajmujących się chowem trzody chlewnej. Masarnia oferuje takie wyroby, jak szynka wiejska wędzona, kiełbasa cekcyńska oraz kaszanka borowiacka. Na uwagę zasługuję fakt, że szynka wiejska wędzona została uznana Smakiem Roku podczas Festiwalu Smaku w Grucznie w 2012 r.

W bezpośrednim sąsiedztwie zakładu znajdują się również sklep firmowy.

Zobacz także
Thumb zrzut ekranu 2017 09 23 o 20.16.14
Wielkopolska podczas Targów Smaki Regionów
Thumb zrzut ekranu 2017 09 17 o 21.01.34
Przyjedź na Smaki Regionów
Thumb 11302 920
PPHU Agromlecz Sp. z o.o. - produkty mleczne z t...

Nie ma możliwości komentowania tego artykułu