Przedsiębiorstwo Mięsno-Garmażeryjne „Galicja” z Niemczy. Rodzinna firma, której największym bogactwem jest wielopokoleniowa tradycja wytwarzania wędlin tradycyjnych, funkcjonuje na rynku od 2000 roku. Niepowtarzalne receptury, unikatowe kompozycje przypraw i dbałość o najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich i podrobowych to bogactwo, którym właściciele firmy pragną podzielić się ze swoimi Klientami.

Article o nas

Jaka jest tajemnica głębokiego smaku polskich wędlin, produkowanych w zakładzie mięsnym „Galicja"? Tradycyjna receptura wytwarzania wyrobów wędliniarskich przywieziona została przez rodzinę Matusiewiczów ze wschodu dawnej Polski – z regionu Wołynia (obecnie teren Ukrainy) na Dolny Śląsk, do Niemczy. W zgodzie z pokoleniową tradycją, łączącą smaki wołyńskie z niemczańskimi, aromatyczne kiełbasy, szynki, boczki i wyroby garmażeryjne produkowane są z najlepszej klasy mięsa wieprzowego. Dostarczają je gospodarstwa znane z „Dobrej Praktyki Rolniczej i Dobrej Praktyki Hodowlanej”.

- Jako producent wędlin spełniających najwyższe wymagania zdrowotne i smakowe, nie używamy środków chemicznych. Stosujemy wyłącznie naturalne przyprawy, wśród których są m.in. sól, pieprz, czosnek oraz majeranek. Posiadamy wdrożony system jakości HACCP – mówi Jarosław Węglowski z “Galicji”.

Najlepszy dowód wyśmienitej jakości wyrobów pochodzących z zakładu wędliniarskiego „Galicja” są liczne certyfikaty i nagrody. „Galicja” jest jedyną firmą w województwie dolnośląskim, której produkty zostały wyróżnione certyfikatem Tradycja i Jakość.

Wśród produktów firmy są m.in. Polędwica Niemczańska, Kiełbasa Szlachecka, Słonina Marynowana, Boczek Wędzony Parzony, Szynka Niemczańska czy Kiełbasa Myśliwska.

Pełną ofertę i szczegóły o firmie znajdziecie: tutaj

Zobacz także
Thumb zrzut ekranu 2017 09 23 o 19.18.08
Sukces Europejskiego Forum Dziedzictwa Kulinarnego
Thumb seo cali 2
Własne miejsce w małej Ojczyźnie
Thumb 7338 920
Pasieka Kujawska – pszczelarska pasja od 1921 roku!

Nie ma możliwości komentowania tego artykułu